Нові надходження: грудень 2016

460353_f3240Бібліотека   Інформаційнго  управління Апарату Верховної Ради України постійно поповнює   книжкові фонди КОБЮ. Так у грудні до Київської обласної бібліотеки для юнацтва надійшла нова  література у кількості 38 примірників, від Національної парламентської бібліотеки України та Державної бібліотеки України для юнацтва 31 примірник 

Книжковий фонд поповнили книги видавництва “Старого Лева”, серед яких роман Мирослава Лаюка “Баборня”, збірка новел Ірини Савки “Шипшинове намисто” герої яких прості звичайні люди, зі складними, часто поламаними долями і зраненими душами. Збірка оповідань Богдана Волошина “Політ золотої мушки”, збірка малої прози Андрія Бондаря ” І тим, що в гробах” – це підслухані історії та розмови про звичайне життя пересічних людей, що припадуть до душі навіть найвибагливішим читачам. 

Звертаємо Вашу увагу на незвичайну книгу Маріанни Кіяновської та Мар’яни Савки “Листи з Литви/Листи зі Львова”. Дві подруги-поетеси упродовж листопада 2015 року надсилали одна одній вірші-листи. Савка писала зі Львова, Кіяновська з Литви. Щодня по віршеві. Фейсбучне товариство стало свідком цього незвичного відкритого листування, яке втілилося у книгу – діалогічну і дуже цілісну. 

Надійшли і такі книги як роман Тараса Антиповича “Помирана” і Дари Корній “Зворотний бік світів”, історичний роман Миколи Смоленчука “Смутна доба”, твори Юрія Горліс-Горського “Холодний яр” до яких увійшов роман “Холодний яр“, повісті “Отаман Хмара”, “Аве диктатор“, а також “Спогади”. Збірка Анастасії Лисивець “Скажи про щасливе життя” і книги для дитячої читацької аудиторії Нікітіної Анни “Світлий сад або чарівні пригоди світлячків”

Пропонуємо такі поетичні збірки: Анатолій Бабич “Казки для коханої”, Ірина Мельник “Вікна. Книга перша”, Рафал Воячек “Незакінчений хрестовий похід”, Василь Герасим’юк “Грегіт. Вибране” та збірка “Антологія молодої поезії США”, упорядником якої став Тарас Малкович. 

Видавництво “Фоліо” порадувало любителів класики збірками Івана Драча “Соняшник” (поезії 1960-1970 років) та “Крила” (поезії 1980 –1990 років). 
Борис Олійник “Крик”. До видання ввійшли твори написані переважно останніми роками, а також поеми.                                                                                                                       До книги Людмили Десятникової “Я – свет Космоса” ввійшли не тільки поеми, а й проза – статті, ессе, інтерв’ю. 
Своїми сатиричними віршами підніме настрій збірка Людмили Кудрявської “Ага сидела под Агавой”

Книги видавництва “Старого Лева”: Саллі Грін “Напів загублений”. Головний герой має багато нових Дарів, які треба опанувати. Він от-от загубиться серед моторошного минулого, кривавої  реальності та непевного майбутнього. Аж ось у його невеселому житті з’являється ніжне кохання… 

Пер Улоф Енквіст “Книга про Бланш і Марі”. Історія складних стосунків двох непересічних жінок: Бланш Віттман – “королеви істеричок”, пацієнтки професора Жана-Мартена Шарко та Марі Кюрі – французької науковиці польського походження, двічі лауреатки Нобелівської премії. 

Кріс Кайл “Американський снайпер”. Спогади найуспішнішого снайпера у військовій історії США, розкривають перед нами американський погляд на військовий конфлікт в Іраку. 

Лізабт Гірбт “Природа всіх речей”. Це пристрасна й захоплива мандрівка людського розуму, спроба пояснити суть усього на світі і досліджувати його попри невтолені бажання та розбите серце. 

Від “Клубу сімейного дозвілля” надійшли такі книги: Брет Істон Елліс “Американський психолог”. Ця книжка, «одягнена у “Валентіно” та залита кров’ю», стала справжнім шоком для читачів доінтернетної епохи, бо навіть її чорний гумор і метафорична сатира приголомшували менше за відверті сцени насильства. Проте саме ця вичерпна детальна жорстокість, на думку літературних критиків, і зробила історію Патріка Бейтмена — успішного молодого ділка з Волл-стрит — бестселером і культурним спробним каменем нової епохи.  

Віктор Астаф’єв “Прокляты и убиты”. Події розгортаються в 1942 р. Холод, голод та жорстокість командира – ось, що чекає на щойно прибувших новобранців до штабу. Але на фронті хлопці поступово перетворюються в солдатське братство. То яка доля їх чекає?

Герберт Уеллс “Війна світів. Невидимець”. Книга розповідає, як після дивних спалахів на Марсі, у тихому англійському містечку приземлилися перші кораблі прибульців. Люди зустріли їх з білим прапором переговорів, а натомість отримали пекло… Проте коли людство вже було готове скласти зброю перед іншопланетною навалою, вона зупинилась перед всесильним землянином… («Війна світів»)
Роман про талановитого науковця, який розгадав секрет невидимості й дуже сподівається за його допомогою стати вершителем доль світу. («Невидимець»)

Давід Лагеркранц “Дівчина у Павутинні”. Історія про Лісбет Саландер та Мікаеля Блумквіста, що з головою поринає в розслідування справи Франса Балдера: таємничої загибелі відомого науковця, розробника штучного інтелекту. А Лісбет з’ясовує, що за всім цим стоїть її найнебезпечніший ворог. Він, наче павук, сплів для неї пастку… 

Патриція Гайсміт “Талановитий містер Ріплі”. Це книжка про людину, яка, не маючи власного обличчя, вирішує привласнити чуже… Роман є найвідомішим твором авторки, у якому вона описує все найпотаємніше, що криється в кожному з нас і про що ми не хочемо розповідати.  

Кетрін Чантер “Тайна имения Велл”. Розповідь про те, як декілька років тому Рут і Марк переїхали з міста в провінційне містечко, в якому не йде дощ. Рут прозвали відьмою. Бо тільки в неї засуха не згубила зелену траву й прохолодні пруди. Але в одному з них потонув її улюблений онук. Жінка упевнена, що йому хтось допоміг. Вона збирається покарати негідника, і вже готує план помсти…

“Відьмак. Хрещення вогнем” є 5 книгою із серії «Відьмак» Аджея Сапковського. У ній відьмак Ґеральт вирушає на порятунок Цірі. Мандруючи він зрозуміє, що не може більше миритися з ріками крові, що проливаються навкруги. Пройти хрещення вогнем і врятувати тільки Цірі відьмаку вже не досить…                                                                                                                                  Рут Хоган “Хранитель забутих речей” та збірки романів Ернест Сетон-Томпсон “Мустанг-иноходец”, Федор Кнорре “Соленый пес”

Завершують надходження книг сповнений літературних і міфологічних ілюзій роман — чи то філософська притча, чи то психологічний трилер, чи то історія кохання — Джона Фаулза “Маг”, та роман Грізелідіс Реаль “Чорний – це колір”.

Серед них  книги Григорія Кримчука: А саме три томи його творів. «Зустрічі в Ойкумені. Птахи. Звірі. Люди». До книжки вміщено оповідання і повісті про спілкування людини з природою – тваринами і птахами, про бережливе ставлення до природних багатств рідного краю, разом з тим про полювання, про тих, хто вміє поєднувати його з любов’ю до всього живого, що оточує нас. «Дивовижні пригоди тварин», в якому розповідається про братів наших менших. Написана вона, як пригодницька розповідь, пересипана гумором і цікавими спостереженнями з натури. «Надзвичайні ситуації», книга повідає нам про пастки, які ставить людина сама собі, через нехтування законів бути у злагоді з природою.

Благодійна книга спогадів «Щоб жити розуміючи Київ». Це життя з перших вуст – саме таке, яким його бачили та відчували прості мешканці. У книжці ви знайдете неймовірно цікаві та емоційні історії про дорогі серцю найстарших киян місця столиці.

Енн Епплбом «Історія ГУЛАГу». Перша систематична праця, посвячена хронології, причинам та наслідкам розвитку репресивного апарату Радянського Союзу і системи концентраційних таборів як його складової.

Монографія В. А. Овчаренка «Місцеве самоврядування в Україні». У центрі уваги автора знаходяться питання, пов’язані з виникненням, становленням та перспективами подальшого розвитку одного з головних інститутів громадянського суспільства.

Книга Погорілова Ю. І. про спогади випускників Харьківської спецшколи Воєнно-повітряних сил 1941-1955 рр. «Здравствуй, юность моя!».

Юлія Лисенко «Гільда». Саме любов до тварин та спостереження за природою дали письменниці багатий матеріал для створення повісті та оповідань для дітей.

Миколай Спеціальний «Синий туман». Книга складається з двох глав. У першій п’яні розповіді, в яких автор показує історії з приватного життя. У другій повість «Мариупольские сны», в якій письменник намагається писати від третьої особи і змушує задуматися про час, який ми проводимо наяву.

Збірка Голубчикова М. В. «Властелин мгновений», та мала антологія російської поезії «Ода вольності» у перекладах Дмитра Павличка.

Книга з 5-ти томної серії видавництва «Родовід» –  «Давня скульптура і пластика України»  розповідає про статуарні пам’ятки української Надчорноморщини доби бронзи, що є одним із феноменальних явищ давньої історії Європи. Багато пам’яток, що вміщені у цю книгу друкуються вперше, тому всім хто цікавиться українською минувшиною, археологією, мистецтвом, давньою історією це видання буде цікавим і корисним.

М. В. Роздобудько «Що розповідають та приховують археологічні пам’ятки». У книзі розповідається про різночасові археологічні пам’ятки Середнього Подніпров’я, які містять не розшифровану й дотепер інформацію з далекого минулого. Питання, що постають під час дослідження цих пам’яток та археологічних культур, до яких вони належать, не менш цікаві й захоплюючі аніж таємниці загадкових культур далеких екзотичних країн.

«Дослідження трипільської цивілізації у науковій спадщині археолога Вікентія Хвойки» у двох частинах. Перша частина містить переклади наукових праць Вікентія Хвойки із науковими коментарями, друга – містить матеріали і дослідження присвячені науковій спадщині Хвойки. Подано перелік та опис місць розкопок, архівних матеріалів та музейних колекцій, пов’язаних із дослідженнями видатного археолога трипільських старожитностей, які супроводжуються кольоровими таблицями ілюстрацій.

Книга “Моя Україна” – створена зі світлин Дмитра Клочка – фотохудожника, дослідника старовини, що своїм пильним та вишуканим оком хоче повести нас подорожніми стежками по нашій країні, показати неоціненні краєвиди. Такою Україну, ви, ще не бачили!

«Історико-містобудівні дослідження Києва»  за редакцією кандидата архітектури, лауреата Державних премій України в галузі архітектури В. Вечерського. Ця наукова монографія присвячена історико-містобудівним дослідженням Києва, і розрахована на істориків архітектури та урбаністики, культурологів, істориків, археологів, краєзнавців, студентів і викладачів навчальних закладів, активістів Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, а також усіх, хто цікавиться історією й культурною спадщиною столиці України.

«Культурологічна думка» - щорічник наукових праць № 9 у якому висвітлюються актуальні питання теорії та історії культури, етнокультурології та культурної антропології, музеєзнавства, пам’яткознавства, прикладної культурології, динаміки розвитку світової культури.

Любомир Медвідь «Парад парабол» – альбом з серії робіт на тему євангельської притчі про блудного сина. Кожна композиція серії просякнута глибоким смислом і змушує думати, тривожить і заспокоює. Головний персонаж цієї композиції – блукалець на певному етапі його життєвого шляху, який прагне внутрішньої єдності й гармонії зі світом та власним “я”.

“Леопольд Левицький: Альбом” – Л. Левицький в українському мистецтві ХХ ст. став однією з ключових постатей у формуванні обличчя модерної української графіки. Власна манера письма вирізняє живописні полотна художника які варті вашої уваги…

Юрій Станішевський «Національна опера України 2001-2011». Книга розповідає про розмаїте творче життя Національної опери України першого десятиріччя ХХІ століття, художні досягнення столичного театру, відомого сьогодні в Європі й усьому світі.

Валерій Гайдабура «Театр, розвіяний по світу». Автор досліджує у науково популярній формі феномен сцени української повоєнної діаспори, у методології приваблює звернення до персоналітики. У книзі зібрано матеріали, документи, персоналії, спогади, листуваня, а також подано авторські рефлексії.

«Семейный фотоальбом Восточного Партнерства». В фотоальбомі вміщені світлини з конкурсу “Моя страна в Восточном партнерстве”, які дають фотовідповідь на питання “Що відрізняє і об’єднує шість сусідів по східному регіону – Азербайджан, Арменію, Білорусь, Грузію, Молдову і Україну.

Також фонд поповнили книги про голодомор «Геноцид українського народу 1932-1933» видавництва “Імені Олени Теліги”, Йосифа Сірки «Актуально 7, Тали Букіної «Спасти Мерлина» та буклети «Сторінки життя і діяльності Спілки жінок міста Києва».

IMG_20161109_105233

IMG_20161125_145414

IMG_20161125_150030

IMG_20161125_150146

IMG_20161125_145724