Нові надходження: березень 2017 року

 460353_f3240 В березні 2017 року  Київська обласна бібліотека для юнацтва отримала від інформаційного управління Апарату Верховної Ради України 28 примірників нової літератури.  Серед  якої представлені  такі  книги:

  Трилогія Симони Вілар «Светорада золотая», «Светорада медовая», «Светорада янтарная»  про княжну Свєтораду, якій життя  приготувало тяжкі випробування. Ще вчора вона щаслива дружина воєводи, сьогодні – наречена хазарського царевича, а завтра – полонянка печенізького хана.

  Літературні та поетичні збірки Джима  Моррісона «Американська молитва», «Невідома течія: 10 сучасних японських поетів в перекладах Галини Швецової», Василь Пузанов «Із Духу Життя і Кохання», Солошенко  Олена Валеріївна та її збірка пісень «Сни доріг», Гопчук Олена «Імпресії», Світлана Йовенко «Жінка у зоні» (повісті, оповідання, поезії), Константин Савєльєв «Післямова», Олександр Афонін «І день як вимір нашого життя».

  Збірки визначних українських письменників: Михайло Старицький «На прю! Вибране», Борис Антоненко-Давидович «Вибрані твори», Леонід  Мосендз «Відплата».

  Олександр Самбурс  та його збірка непорівняних історій  «Частично консумированный брак»; Даріо Фертіліо, Олена Пономарева з документальною театралізованою оповіддю на шану України «Люди й кіборги».

  Роман  відомого російського письменника Максима Кантора «»Красный  свет» – роман про походження фашизму. Час дії роману – від Жовтневої революції до сьогоднішньої імперської війни з Україною – описує динаміку фашизму, цієї філософії нерівності, в зіткненні з християнською мораллю  

        В історичному романі видатного австрійського письменника Адальберт Штіфтер «Вітіко»   яскраво описано події XII століття. Ми стаємо свідками становлення Чеської держави, бачимо її стосунки з сусідніми Баварією, Австрією, Польщею та Угорщиною, участь у поході на Мілан. Але цей твір — водночас ще й запізнілий куртуазний роман, оспівування лицарських чеснот і чистого кохання. Образ головного героя Вітіко подано в розвитку — від юнака, який шукає своєї долі, він доростає до мудрого державника, що дбає про людей і країну. Книжка буде цікава всім, хто любить історію, цінує щирість почуттів і полюбляє чудові описи природи.

 Йозеф Рот  - австрійський письменник і журналіст, один з найвизначніших німецькомовних авторів першої половини ХХ століття, чиї твори увійшли до скарбниці світової літератури. Більшість його романів екранізовано. До збірки увійшли два романи «Сто днів» (1935) та «Левіафан» (1940). 

  Декілька зворушливих і драматичних романів: Анн-Софі Брасм «Дихай!», Барбари  Картленд «Небезпечне тяжіння» й  Рональда  Х. Белсона  «Зниклі близнюки».

  Два пригодницькі романи  Михайла Шторма «Загублені в джунглях» та Сергія Майдукова «Гонка з переслідуванням».

   Екранізований бестселер відомого американського письменника Артура Гейлі «Готель»: Величезний  новоорлеанський  готель — привітний дім на кілька ночей. Але завжди є зворотний бік медалі: непривабливі людські драми перед  допитливими очима прибиральниць, які запускають руку в хазяїнову кишеню, розсильних, які видурюють зайві чайові, сортувальників сміття, які видобувають з нього тисячі викинутих срібних виделок і ножів…                                                                                                                                                                                      

  Роман  відомого американського письменника Курта Воннеґута «Ґалапаґос» –  написанний у 1985 році. І вже за п’ять років він вперше вийшов в перекладі українською мовою Вадима Хазіна. Це іронічна історія останніх днів сучасної цивілізації, що перш за все є комічними роздумами про людську природу.

   Світовий бестселер одного із засновників екзистенціальної психології, доктора медицини і професора Стенфордського університету  Ірвіна Ялома «Ліки від кохання та інші оповіді психотерапевта» – це світовий бестселер із психології. Автор – уславлений психотерапевт, якого ставлять поряд із Зігмундом Фрейдом. Майже 30 років ця книжка незмінно залишається лідером продажів у світі.

           Запрошуємо читачів до нашої бібліотеки ознайомитись  із  цікавими новинками.

IMG_20170320_105903     IMG_20170320_105953   IMG_20170320_110032       IMG_20170320_110137      IMG_20170320_110210