Нові книги для нашої книгозбірні

Файл:Diyak.jpg

Нещодавно Київську обласну бібліотеку для юнацтва відвідав Іван Васильович Діяк – кандидат технічних наук, член-кореспондент Академії гірничих наук, дійсний член Нафтогазової академії України, почесний професор Івано-Франківського університету нафти і газу, член Спілки журналістів України, член Київського міжнародного енергетичного клубу, один з найавторитетніших ветеранів українського нафтогазовидобування, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (1986 р.). Відзначений Почесною грамотою Верховної Ради України,  є лауреатом Премії Ради Міністрів СРСР. Нагороджений орденами Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого II і III ступенів.

Іван Васильович є автором 6 винаходів та 250 наукових та публіцистичних праць, в тому числі 15 монографій. Найбільш відомі з них: «Бурение глубоких скважин и хозрасчет» (у співавторстві, 1968 р.), «Українське відродження чи нова русифікація?» (2000 р.), «Газова промисловість України на зламі століть» (у співавторстві, 2000 р.), «Хто захистить наш народ і державу: Комуністична партія України чи Українська комуністична партія?» (2000 р.), «Енергетична безпека України» (2001 р.), «Україна-Росія. Історія і сучасність» (2001 р.), «Технологія цементування нафтових і газових свердловин» (2003 р.), «Українська національна ідея. Шлях до Великої України» (2005 р.), «П’ята колона в Україні: загроза державності» (2006 р.), «Національна трагедія і боротьба за незалежність», «Маніфест українця» (2007 р.), «Газова промисловість і енергетична безпека України», «Постріли у спину через півстоліття» (2009 р.), «Газова галузь України» (у співавторстві, 2009 р.), «Навіщо Україні чужі свята?» (2009 р.). Нова його книга – «Волинсько-Холмська трагедія».

Деякі із цих книг Іван Васильович подарував нашій бібліотеці з дарчим підписом. Ці видання розкривають актуальні теми сьогодення нашої держави, важкого становища української мови в нашому суспільстві, формування української нації, її еволюційного розвитку, а також  розкривається тема становлення української державності. У своїй новій книзі  «Волинсько-Холмська трагедія»  на основі архівних матеріалів та історичних документів автор аналізує причини Волинської і Холмської трагедії. Всі українські та польські історики, які вивчали українсько-польське політичне і збройне протистояння 1939-1945 років, прагнули пояснити його причини. Міжнаціональний українсько-польський конфлікт розпочався спочатку на Холмщині, Підляшші, Надсянні, Лемківщині, а згодом, у 1943 році, вибухнув акціями помсти і відплати на Волині.  У цьому кривавому конфлікті були зацікавлені і гітлерівський фашизм, і сталінський більшовизм. Вони свідомо провокували так звані «відплатні акції». У 1943-1944 роках тривала неоголошена польсько-українська війна, корені якої сягають глибини століть. Ворожнеча двох народів була тільки на руку нацистам, котрі за допомогою різних провокацій готували ґрунт для взаємного винищення обох націй.

Є сувора правда життя – кожен народ бореться за своє існування. Тож українці вели визвольну війну проти національного гніту і захищали свій народ та свою територію від загарбників. Поляки ж вели війну на чужій території, і спрямована вона була на поневолення і пограбування українського народу.

Іван Васильович Діяк зробив надзвичайно вагомий внесок у зміцнення енергетичної безпеки України, захист інтересів її незалежності і державності.

Шановні користувачі, запрошуємо Вас ознайомитися із подарованими виданнями.

DSCN1532DSCN1529