Зоряне сяйво країн Європи

загруженоМатеріал поданий без змін 

День Європи – це символ започаткування нової успішної  моделі  мирної співпраці  між державами, що ґрунтуються на спільних цінностях та інтересах.

 В Україні  День Європи  відзначають у третю неділлю травня відповідно до Указу Президента  України  від 19 квітня 2003 року.                                                      

17 травня – у читальному залі Баришівської центральної бібліотеки для дорослих  було проведено засідання молодіжного клубу «Бригантина» – Літературний  круїз : –  «Зоряне сяйво країн Європи»  з учнями   8 «Б» класу Баришівської ЗОШ І – ІІІ ступенів ім. М. Зерова  ( вчитель історії Садова Г.Г.)

Провідний бібліотекар відділу обслуговування Баришівської центральної бібліотеки для дорослих  Марченко Р. В. у своєму виступі  наголосила, що відзначення Дня Європи в Україні – це важливий крок у зміцненні самоіндентифікації України, як європейської держави, причетності до традицій і цінностей Європи. Єдині проблеми єднають всі європейські народи: проблеми добробуту нації, миру, дружби, розвитку культури, духовності кожного народу,  мови.

Мандруючи країнами Європи, ми з вами поринемо у красу та багатство мов, традицій, звичаїв, духовність, культуру народів, пізнаємо їх багатогранність глибину.                                                                                                                                     

Учні  виготовили макет прапора Європейського Союзу і  пройшли   12 зупинок – кожна зупинка символізувала зірочку з прапора Європейського Союзу. За свої відповіді отримували  зірочку і прикріплювали на макет прапо-ра , і  в кінці зустрічі створили прапор Європейського Союзу . Так,як «12» – є символічним числом, що означає абсолютну досконалість , а коло є ще й символом єдності. Вони показали  свої високі знання та прагнення того, що молодь – за європейський вектор розвитку та інтеграцію держави.

Присутні ознайомилися і переглянули книжково – ілюстративну виставку: « Світ. Європа. Україна». 

                              IMG-ef4ab1eb12d4c006ad0812fc8f21c74d-V