Знайомтесь: нові надходження!

   460353_f3240 В березні 2019 року КЗ КОР “Київська обласна бібліотека для юнацтва “отримала  від інформаційного управління  Апарату Верховної Ради України 43 примірники нових надходжень видання 2018 – 2019 років.

Книга української письменниці Анастасії Кривогуз “Хорошие дети  плохих родителей” розповідає про вплив сім”ї та генетики на формування особистості людини. Характер, можливості, віра в себе – все це залежить від відношення батьків до дитини. А як складеться життя дітей із неблагополучних сімей?. Ця книга допоможе знайти відповідь на це питання.

“Ключові клапани” українського письменника Павла Коробчука  -  це художня історія Незалежності, книжка про дружбу і зраду, славу і звинувачення, хворобу і любов. Це життя чотирьох шкільних друзів, кожне з яких є варіантом розвитку країни. Зрештою, герої мають знову зібратися для розкриття больових точок минулого, для початку нового кругообігу…

 ”Тіні” Марічки Крижанівської  -  нове слово в сучасному бурхливому розвитку жанрової українс ької літератури.. Фактично перед вами перший в історії гуцульський детективний роман.

 В основу нового історичного роману Богдана Сушинського “Шабля освячена Римом” покладено факти з життя гетьмана Івана Сулими  -  єдиного з поміж козацьких вождів України, кого удостоєно як борця з турецькою експансією Золотої медалі Папи Римського. Хараткер і доля Сулими розкриваються на тлі низки  авантюрних пригод і політичних перипетій.

У романі Андрія Кокотюхи “Багряний рейд” Максим Коломієць колишній радянський міліціонер, потім  -  в’язень ГУЛАГу та диверсант, за примхою долі потрапляє у волинські ліси та приєднується   до українських повстанців. А в наступному романі “Чорний ліс” Андрій Кокотюха знову звертається до теми українського повстанського руху в роки Другої світової війни. У Чорному лісі на Волині українці ведуть смертний бій на три фронти: з німцями, росіянами і поляками.

“Переписник пані Мулярової Ольги Деркачової та Ірини Фіщук. Ця книга про одну мешканку Івана Франківська з тих часів, коли він ще не був містом Франковим, про яскраву та неповторну Стефанію Мулярову. І не тільки про неї. У цій книзі є пристрасті, дуелі, упирі, втечі, таємні побачення та смаколики. Це смачні оповідання про те, яким було місто чи могло бути, якби…

 Повість Сергія Гридіна “Чужий” про випробування домом чоловіка після повернення з війни. Про фронт людського нерозуміння і вбивчу силу байдужості. Тут – свої жертви і сльози.

Ім’я Романа Іваничукв (1929 -2016) українського письменника, лауреата багатьох літературних премій, відомо не тільки в Україні, а й далеко за її межами. У його творчому доробку близько п’ятнадцяти історичних творів, якими письменник намагався заповнити білі плями в нашій історії.Події, зображені в трилогії “Край битого шляху (1962), відбуваються на Закарпатті. Молодий науковець Антін Кривда намагається знайти свій шлях у буремних подіях, що вирують навкруги.

Величезний успіх у читачів і шалену партійну критику приніс Роману Іваничуку перший історичний роман “Мальви”.  Письменник зображує події, мало,або зовсім невісвітлені в українській літературі. Він розповідає історію життя української полонянки Марії та її дітей, котрі, як і мати потрапляють у турецьку й татарську неволю. Повстання Богдана Хмельницького розбудило до життя затурканих бусурманами юнаків і дівчину, яких автор символічно називає мальвами.

Роман Олександра Гавроша “Донос” про психологію підступності  та зради, донос, як привід руй. нування Кирило-Мефодіївського братства і про те, що відбувалося з його учасниками.

Високо оцінений в Україні і на Заході інтелектуальний роман відомого українського письменника Ярослава Мельника “Далекий простір”, який став “Книгою року ВВС – 2013″. Нещодавно роман включено до обов’язкової програми  11 класу середніх шкіл. Це один з найсильніших творів новітнього часу.

Галина Рис народилася у Львові. Отримала освіти художника-ілюстратора та літературознавця. Вона  закінчила навчання в магістратурі Вільного університету в Амстердамі і не знала куди себе  подіти.. Їй хотілося поділитися з кимось своїм досвідом життя в Голандії.  Так народився роман “Амстердам – Київ”.

Кілька романів письменників Великобританії Рождественские повести” Чарльза Диккенса” про чапрівну пору, зимову казку, де стають можливими  усілякі чудеса.

В романі англійської письменниці  Дебори  А. Вольф “Наследие дракона” король Артур слабкий і час його правління добігає кінця. Його син Левіатус не може бути спадкоємцем трону, адже він не взмозі оберігати сон дракона, який здавна беріг його батько.

Джулі Коен  -   популярна сучасна англійська письменниця. Її романи перекладені більш ніж п’ятнадцятю мовами. Це теплі життєві історії, котрі надихають і дарують надію – роман        “Второй шанс” – цей динамічний роман примусить вас посміхатися і плакати. Ви не спроможні будете від нього відірватися.

Лінда Грін  -  популярна британська письменниця, автор восьми романів-трилерів. Її роман “После меня” увійшов в ТОП-10 найкращих психологічних трилерів по версії Amazon. Лінда Грін знає, чим зачепити читача,  як створити відчуття присутності, заплутати сюжет та підвести до ефектної розв’язки.

Роман американського письменника Ренсома Ріггза  “Карта днів”із серії романів “Дім дивних дітей” розповідає про шістнадцятирічного Джейкоба, який з дитинства звик до розповідей свого діда про його юність на далекому острові у графстві Уельс, у притулку для дивних дітей: про чудовиськ із потрійними язиками, про невидимого хлопчика, про дівчинку, яка вміла літати … Єдиним побічним ефектом  цих вигадок були  нічні кошмари, що мучили  підлітка. Але одного разу  кошмар увірвався в його життя, убивши діда наяву…

Приголомшливий дебютний роман “Легко ли быть одной”  американської  письменниці Ліз Туччило. Головна героїня роману Джулія має успішну кар’єру, затишну квартиру в найкращому місті світу, але не має коханої людини…

Роман американської письменниці Саллі Крісті “Фаворитка” розповідає про юну Жанну_Антуанетту Пуассон, яку ніхто не знав, але весь світ знав велику й могутню маркізу де Помпадур, господиню Версаля. Вона – та сама, що змогла заволодіти серцем і розумом самого Людовика ХV.

Приголомшлива історія від американських авторів бестселерів “Мумія” та “Інтерв’ю з вампіром “Енн Райс та Кристофер Райс “Страсть Клеопатры”. Життя Реджиналда Рамзи нічим не відрізняється від життя пересічного англійця ХIХ століття.

“Не посылай цветов” у романі  американської письменниці Сандри Браун йде мова про те, що після невдалих стосунків і підлої зради Алісія вирішує, що в її житті більше ніколи не буде чоловіків… Але доля звеліла інше: зустріч із дивовижним, цікавим, шляхетним, галантним і ніжним Пірсом Рейнольдсом змушує її піддатися спокусі і провести пристрастну ніч…

“Нейромант” – перша частина Кіберпрос торової  трилогії  й перший великий роман Вільяма Гібсона  -  лослідника, візіонера, футуролога й постмодерніста, який уже понад тридцять років посідає особливе місце в глобальній культурі.

Роман американського письменника Окорафора Ннеді “Хто боїться смерті” про те, як у далекому майбутньому  сталося те, що ледь не знищило все людство.

“Спитай у пилу”  – класика американської літератури й найвідоміший роман Джона Франте. Це історія про Артуро Бандіні  -  молодого хлопця, що поневіряється у Лос-Анджелесі  за часів великої депресії з надією стати письменником. На шляху до визнання Артуро закохується в Каміллу, мексиканську офіціантку зі складним норовом, яка стала для нього і музою і гірким нещастям.

photo_2019-03-12_14-55-29 (2)

photo_2019-03-12_14-55-29

photo_2019-03-12_14-55-30 (2)

photo_2019-03-19_15-58-13

photo_2019-03-19_15-58-14

photo_2019-03-19_15-58-15