ЗНАЙОМТЕСЬ: НОВІ НАДХОДЖЕННЯ

460353_f3240У  жовтні 2018 року  КЗ КОР “Київська обласна бібліотека для юнацтва “отримала  від  Інформаційного управління Апарату Верховної  Ради України 38 примірників нової художньої  літератури.

У збірку українського письменника Євгена Положія увійшли оповідання, есеї та віршата, написані в різні роки, а також повість “По той бік пагорба”. У “Перехересті” представлені як новели з найвідомішого твору письменника “Іловайськ(“Дядько Іван”1396.Повернення”,тощо),так і оповідання та есеї (“Пан Зривко”, “П”ять хвилин у Токіо”, “М”ячі” та ін.), що друкувалися в різноманітних збірках. По-новому зазвучали також новели “Собача дорога”, “Обраний”, “Пенелопа”  та багато інших.

“У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту” /Сергій Глотов, Анастасія Глотова, Анастасія Воронова/. Це книга  -  результат першої в Україні спроби зібрати та проаналізувати свідчення безпосередніх учасників однієї з найгероїчніших і найтрагічніших операцій початку російсько-української війни,що досі лишається маловідомою для більшості українців.

Юрій Сорока живе і працює у м.Хмельницькому, автор кількох історичних романів, неодноразовий лауреат конкурсу “Коронація слова” Його роман “Куля для вовкулаки” розповідає про дивні речі, що відбуваються на околицях тихого подільського Меджибожа. Вихідці з розпечених глибин пекла все частіше з’являються поряд з переляканими мешканцями міста і збирають свій кривавий врожай.

Роман українського письменника Мирослава Лазарука “Ріка” розповідає про те, що кожна людина народжується з власною рікою, яка супроводжує її все життя. Так само кожному притаманне відчуття  -  не втрати ти невидимих зв’язків з власною Рікою.

Роман-ессе Юрія Николишина “Бота-Фікс”  -  яскрава літературна несподіванка, схожа на скарб, віднайдений у вже не раз перекопаному кургані. Читайте  –  і автор щедро поділиться з вами коштовною знахідкою.

Головна героїня роману Анастасії Байдаченко “Дама з покритою головою”. Femme couverte”

Маргарита Орлеанська  не просто дама з єдиної збереженої мініатюри, а побожна жінка надзвичайної краси зі своєю долею: мати сімох дітей, майже зразкова дружина в не дуже щасливому і недовгому шлюбі.

У запропонованому виданні “Зваба”  відомої львівської письменниці та драматурга Надії Ковалик  зібрано нові оповідання, гуморески й повісті. Персонажі її творів  -  звичайні люди, які мріють про кохання, материнство, тих сімейне вогнище.

Роман української письменниці Марії Чумарної “Стражі” про шлях людської свідомості до осягнення Правди в собі.

До книжки відомого свого часу львівського письменника Стефана Грабинського “Саламандра” увійшли оповідання зі збірок “Демон руху” (1919), “Шалений подорожній” (1920), “Несамовита оповідь” (1922),    “Книга вогню”(1922) та повість   “Саламандра” (1924).

Олександр Афонін  -  людина, відома в Україні своїми науковими статтями та полемічними публікаціями, в яких розглядається роль книги у формуванні людської особистості, стосунки української влади й книжкового середовища. Водночас він є автором шести  збірок поезій, що вийшли друком у видавництві “Фоліо” та отримали схвальну оцінку читачів. Поціновувачі поетичних творів Олександра Афоніна “Зацвіла в городі бузина…” сприймають його поезію як духовні ліки від буденності життя.

В дебютну   “Книга  амазонок” Галини Максимів  увійшли кращі новели з творчого доробку. Завдяки оригінальності стилю й образів, вправності й майстерному сюжетотворенню  магічний реалізм авторки вражає, дає право бути почутим й прочитаним.

Філософські, психологічні, ідеологічні проблеми вибору між органічним і хімічним , честю і вигодою, зовнішнім т а внутрішнім космосом турбують екстремальних персонажів філософсько-фантастичного роману” Вирощування алмазів” відомого письменника Ігоря Павлюка і його самого.

Сенсаційна повість Галини Журби (1888-1979) “Доктор Качіоні”,  що була видана у 1943 році в Кракові, мала велику популярність. Історія трагічного кохання, переплетена інтригами, зрадами і плітками, тримає читача в напрузі від першої до останньої сторінки. А в самому кінці підстерігає несподіваний фінал.

“Там, де живе душа. Ель-сільбо Канар”: філософський роман Юрія Николишина. Ця книга створена для того, аби передовсім почути себе – свою душу… І де ж потрібно побувати, щоб мати

благословенну душу?

Книга  Ігоря Гургула “Мартуся зі Львова” про пригоди юної львів’янки Мартусі. Про її повернення, сповнене небезпек, до рідного міста.

Кузьма Скрябін (справжнє ім’я Андрій Кузьменко) народився в місті Самбір Львіської області. Закінчив музичну школу по класу фортепіано. у 1989 році написав свою першу пісню в складі групи “Скрябін”.  З тих пір став відомий як співак, автор музики та текстів пісень, а також як талановитий письменник. 2 лютого 2015 року Кузьма Скрябін трагічно загинув в автомобільній катастрофі.

У виданні “Проза” зібрані всі прозаїчні твори Кузьми Скрябіна, переведені на російську мову, в яких яскраво розкрився його оригінальний, приправлений іскристим гумором письменницький талант.

Культовий англійський письменник, поет, містик, астролог, художник, альпініст та шахіст Алістер Кроулі і сьогодні залишається знаковою постаттю. 2002 року Бі-бі-сі назвала його 73-м найвпливовішим британцем усіх часів. “Щоденник наркомана” – автобіографічний роман автора, який уперше вийшов друком 1922 року й відтоді його перевидавали 40 разів. Щоденник відкриває читачеві поета, коханця та загадкового містика, яким був Алістер Кроулі.

Артур Шніцлер  - відомий австрійський письменник і драматург, чия творчість зазнала впливу психоаналітичних теорій Фройда. В своїх романах “Повернення Казанови” та “Царство снів” письменник досліджує внутрішній світ людини, її підсвідомість і таємні мотиви вчинків.

IMG_20181101_103019

IMG_20181101_103206

IMG_20181101_103349

IMG_20181101_103457

IMG_20181101_103647

IMG_20181101_103752