ЗНАЙОМТЕСЬ: Нові надходження!!!

460353_f3240У   січні 2020 року  КЗ КОР “Київська обласна бібліотека для юнацтва”  отримала від Національної бібліотеки України   імені В.Вернадського,Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України, а також подаровані автором  Валентина Тимошенка  70 примірників нової літератури.

   Документально-художнє видання Валентина Тимошенка “Всі дороги ведуть у Козаровичі. Фрагменти історії села. Це спроба віднайти нові факти, які досі не були широко відомими, зібрати  унікальні світлини, встановити причинно-наслідкові зв’язки між подіями, розділеними цілими епохами, повернути до життя імена і біографії представників декількох поколінь  козаровичан.

   В романі української письменниці Дарини Гнатко “Скеля  червоного сонця” йдеться мова про заборонене кохання. Чи ж могла Феодосія Тодорович  уявити, що її серце охопить така пристрасть до красеня-сотника і що власна сестра стане перешкодою на шляху?

 Роман Світлани Талан “Матусин оберіг” про дівчину Олесю, яка рано стала сиротою. Листи – ось і все, що лишилося їй від мами. Дівчинка живе лише цими листами. Тільки вони   і її подруга Карина допомагають Олесі пережити труднощі: пияцтво батька, жорстокість мачухи, ненависть зведеного брата.

  До книжки Євгена Плужника “Три збірки” увійшли вірщі (1898 – 1936), опубліковані свого часу у трьох його збірках – двох прижиттєвих і одній  посмертній, що він їх сам склав і впорядкував. Це слово, з яким Поет звертався до сучасників і нащадків,- суворе і скупе, а водночас спокійне і щире.

   Загальна тема   творів    Володимира Шкурупія  -  це своєрідний епос україхнського села 70-80-х років минулого століття.. в повісті “Останній поріг” прозаїк описує не стільки село, як глибину української душі в її переживаннях, тривогах, щирості.

     Андрій Кокотюха  -  сучасний український письменник, сценаріст, журналіст.  У його книгу “Пригоди Клима Кошового” увійшли три романи. “Адвокат із Личаківської”  – перший із циклу ретродетективів автора, місцем дії якого вибран Львів. 1908 рік  Молодий киянин Клим Кошовий дивом вирвався з тюрми й тікає від переслідувань царської влади до Львова.. Але й тут його            заарештовує поліція  -  біля трупа відомого адвоката Євгена Сойки.

 ”Привид із Валової”  друга книга серії. 1909 рік. У кишені трупа, знайденого у будинку на вулиці Валовій, виявили візитівку Клима Кошового.

  “Автомобіль із Пекарської”  – третій роман із циклу про Кошового. 1911 рік. У центрі міста у власному розкішному авто знайдено мертву доньку нафтового магната.. У вбивстві підозрюють її таємного коханця.

   Історична повість  Любові Василів-Базюк “П’ять колосків” написана на основі  доступних матеріалів. Героями книжки є реальні люди, які пережили  голод і в своїх серцях пронесли полум’я правди.

   У книжці К.О.Сліпченко “Роман Віктюк” розповідається не тільки про життя знаменитого режисера, а й про його вистави. І, найголовніше, що цим оповідачем часто виступає сам Віктюк.

  Книга Надії Пукас “Каштанів київських листочки”  -  життєві ескізи до картини життя столиці і її мешканців. Книга увібрала у себе 8 оповідань і повість. Читач знайде в них ситуацію, яка не раз траплялася з ним самим.

     Книга Андрія Кокотюхи “Іван Кожедуб” про військового льотчика, визнаного кращим асом авіації союзників у Другій світовій війні. На його рахунку 330 бойових вильотів, 120 повітряних боїв, 62 збитих літака противника. Іван Кожедуб був тричі удостоєний звання Героя Радянського Союзу. Після війни Кожедуб – командир дивізії, маршал авіації. Ім’я цього видатного льотчика-винищувача увійшло в історію світової авіації.

   Книга Миколи Маркевича “Історія Малоросії “ є перевиданням  1 – 2 томів “Історії Малоросії”, опублікованої у Москві  у 1842 – 1843 рр., раритетної пам’ятки української історіографії та суспільно-політичної думки Х1Х століття.

  Антологія української поезії “Книга про батька” видається в Україні вперше. Це видання унікальне в історії української  і світової літератури. До нього увійшли поезії. присвячені батьку та батьківству українських авторів Х1Х _ХХ1 століть . Серед поетів  -  класики, широко знані і визнані майстри слова  -  Т.Шевченко,І.Франко, М.Старицький, О.Олесь, П.Тичина, М.Рильський. Є.Плужник, В.Стус, В.Симоненко.

  “Михайло Драгоманов у спогадах”  -  це уперше зібрані й прокоментовані спогади про М. Драгоманова найбільш знаних його сучасників  -  від рідних та близьких до затятих політичних опонентів  -  допомагають іще повніше осягнути постать видатного українського мислителя.

   Із серії любовних романів: Наталья Соболевская “Полюби меня таким” Марина Раевская “Уходи не оглядываясь”

  Українська фалеристика: З історії нагородної спадщини. У виданні аналізуються становлення й розвиток вітчизняної нагородної справи з часів Київської Русі до років незалежності України в контексті світової фалеристичної спадщини.

     Цією книгою альбомом “Муза і музика мого театру” провідний український сценограф, відома українська художниця театру Марія Левитська вводить читача у світ своїх розкішних декорацій, костюмів, живопису, графіки, батику. Сотні оперних, балетних і драматичних вистав, увиразнених творчим почерком Марії Левитської – це сторінки історії сучасного українського театру. 

   Книжка “Повернення в Царгород”, хоч і стосується подій  тисячолітньої давнини, виглядає на сьогодні гостро актуальною. Це інтелектуальний  ”аперетив “, який розпалює потребу пізнання і вивчення Сходу, осмислення наших відносин із Туреччиною, з Кримським ханством, зі світом величної Візантії, які були штучно   загальмовано .

Джордж Орвелл  – англійський письменник і публіцист, який став відомий завдяки роману в жанрі антиутопії  “1984″. Проте інший доробок Орвелла також не менш цікавий та актуальний для  сьогодення, зокрема.  роман “Ковток повітря”, що є своєрідним приквелом  до знаменитого “1984″. В ньому розповідається про   кризу звичайного представника англійського середнього класу на тлі загальної кризи напередодні Другої світової війни.

   Роман англійської письменниці Лінди Ла Плант “Вдови.Помста” розповідає про трьох жінок, які зробили неможливе: завершили справу, яка вартувала життя їхнім чоловікам.

   “В поисках пророка” англійського письменника Макса Рідлі Кроу оживаэє середньовічний всесвіт. Роман-похід з надзввичайним сюжетним поворотом , який поведе вас в небезпечну і захоплюючу пригоду.

  Кілька  детективних романів відомої англійської пис ьменниці Агати Крісті   ”Таємнича пригода в Стайлзі”, “Загадка блакитного потяга”, та “Убивство Роджера Екройда” дасть читачу можливість знову зустрітися з легендарним Пуаро.

 Еріх Марія Ремарк  – один із найвідоміших письменників ХХ століття. Його антивоєнні романи  “На західному фронті без змін“, “Три товариші, “Тріумфальна арка” є справжніми світовими сенсаціями.. Тма людини,яка попри всі жахи війни не втратила здатності до справжнього кохання і дружби, одна з провідних у творсчості Ремарка.

 ”Три дні й життя”  психологічна драма французького письменника   П’єра Леметра про  двох хлопчиків , життя яких полетіло шкереберть в одну мить. Дванадцятирічний Антуан випадково вбиває шестирічного Ремі. Свідків немає, можна заховати тіло в лісі, й ніхто нічого не дізнається.

   Герман Гессе – виданий німецький прозаїк, поет, есеїст, лауреат Нобелівської премії з літератури 1946 року.  До видання  увійшли два романи Гессе  – “Нарцис і Гольдмунд” та “Сіддхартха”. В основі першого  – протистояння двох героїв: Нарциса, вченого-богослова, який присвятив себе служінню богу  та наукам, та його учня Гольдмунда, що є втіленням наївності та безпосередності.      

зображення_viber_2020-01-28_15-30-00

зображення_viber_2020-01-28_15-30-07

зображення_viber_2020-01-28_15-30-09

зображення_viber_2020-01-28_15-30-13

зображення_viber_2020-01-28_15-30-16

зображення_viber_2020-01-28_15-30-18

зображення_viber_2020-01-28_15-30-31

зображення_viber_2020-01-28_15-36-40

зображення_viber_2020-01-28_15-36-41