ЗНАЙОМТЕСЬ: НОВІ НАДХОДЖЕННЯ!!!

    460353_f3240У жовтні КЗ КОР “Київська обласна бібліотека для юнацтва” отримала  від інформаційного управління  Апарату Верховної Ради України 24 примірники нових надходжень видання 2018 – 2019 років.

    У збірці “Вілли над морем” представлений поетичний доробок Емми Андієвської, самобутнього поета, прозаїка, художниці, яскравої представниці модернізму в українській літературі, невгамовного та сміливого митця-експериментатора. В її творі “Джалапіта” буденність співіснує з фантасмагорією, проза життя з містикою.

  Наталія Гурницька – відома українська письменниця родом зі Львова. В її романі “Багряний колір вічності” події розгортаються у передвоєнному Львові і часів Другої світової війни й перетинаються родинні таємниці з долями героїв цього роману. Ірена  -  юна наївна гімназистка із заможньої родини. Доля дарує їй трагічне кохання, яке вривається в її спокійне життя вихором перших глибоких почуттів.

  Анна Шила  -  творчий псевдонім Галини Сліпушко. Авторка народилася в день святої Анни, а “шила” в перекладі з давньоі індійської означає “гармонія слова” Її “Жінка війни”  -  перше в історії України видання, де збройне протистояння на теренах нашої країни розглядається через історії жінок. Оповідання написані на основі інтерв’ю з 25 жінками  – парамедиками, волонтерами, журналістами, військовослужбовцями, які вирушили на Схід боронити свою Вітчизну.

  Андрій Курков  -  журналіст, письменник, сценарист, автор понад двох десятків книг. Його “Остання любов президента” – майже детективна історія, яка сталася з людиною, що прийшла на вершину влади і заплатила за це своїм серцем у прямому та переносному сенсі. До книги А.Куркова увійшли два гостросюжетних романи “Приятель небіжчика” та “Не приведи мене в Кангаракс”

  Андрій Кокотюха – сучасний український письменник,  автор понад 60 художніх, документальних та науково-популярних творів. За його романами знімають художні фільми. У всіх поціновувачів роману “Офіцер з Стрийського парку” вже незабаром з’явиться нагода самостійно пройти шляхами головного героя. “Адвокат із Личаківської”  -  перший із нового циклу ретродетективів А.Кокотюхи, місцем дії якого обрано Львів.Цикл складається із 7 романів та охоплює період від 1908 по 1918 рік. За цей час у Галичині, Австро-Угорській та Російській імперіях, а також у всьому світі стануться стрімкі й трагічні зміни, котрі накладуть певний відбиток на українську історію.

    Юрій Винничук – український письменник, поет, драматург, літературний діяч. Події роману “Сестри крові” розвиваються в Гданську на українському корсарському кораблі “Стрибог”, який полює на іспанські галеони, та, звичайно” у Львові. Діють в ньому здебільшого ті самі герої, що й в романі “Аптекар”, хоча з’явилися й нові. Однак якщо в “Аптекарі” головним героєм був лікар Лукаш Гулевич, то тут – Юліана, яка переодяглася в хлопця.

   “Місце для дракона” – напрочуд дивна історія, у якій усе навпаки: дракон на ім’я Грицько     - це не лютий і кровожерний хижак, що поїдає молодиць, а добрий травоїдний мрійник та романтик, натомість лицарі на чолі з володарем королівства  -  підступні та трусливі.

  Ось вже півтора століття як світ захоплюється повістями, водевілями та історичними оповіданнями Квітки-Основ’яненка. У книзі “Малоросійська проза” вперше увійшли твори Квітки_Основ’яненка, які раніше не публикувались. “Сердешна Оксана”, “Козир-дівка”, “Маруся”, Роби добро, й тобі буде добре” “Оце так скарб” та ін.

  Карлос Кастанеда -  один з найзагадковіших американських письменників ХХ століття. Автор 12 бестселерів, які розійшлися мільйонними накладами. Він також автор серії книг, присвячених шаманізму і світогляду мезоамериканських індіанців.: “Колесо часу”, “Мистецтво сновидінь”, “Окрема реальність”, “Подорож в Ікстлан“.

IMG_20191007_110038

IMG_20191007_110255

IMG_20191007_110357

IMG_20191007_110555_BURST1