До обласної краєзнавчої акції «Бібліотека: день за днем»

DSCN2678Все більше бібліотек приєднуються до  Обласної краєзнавчої акції «Бібліотека: день за днем», яку оголосила Київська обласна бібліотека для юнацтва. 

БІла Церква – місто з цікавою багатовіковою історією, великим туристичним потенціалом. У бібліотеках Білоцерківського району проводяться дуже цікаві масові заходи. На початку лютого працівники Білоцерківської центральної  районної бібліотеки разом із співробітниками відділу культури і туризму Білоцерківської районної державної адміністрації відвідали Храм Святого Георгія Побідоносця, який величаво повстав на Замковій горі, як символ Білої Церкви.

Надзвичайно цікаву екскурсію провела виконавчий директор благодійного фонду Костянтина Єфименка Олена Дмитрівна Ткач, захоплююче розповідаючи про історію міста, ідею побудови храму, знахідки археологів. Ґрунтуючись на плани виявлених археологами фундаментів і зовнішній вигляд типових давньоруських храмів XI-XIII ст., храм почали будувати в 2011 році, спираючись на його багатовікову історію. Тут, ще в далекому одинадцятому столітті (в 1032 р.) Київський князь Ярослав Мудрий заклав храм і дитинець міста Юр’єва.  Історично це – центр міста, так як в далекі часи навколо Замкової гори було поселення. Після спалення міста на горі залишилися лише руїни церкви Святого Георгія. За легендою, саме ця білокам’яна церква і дала місту нинішню назву.  І хоча  в храмі тривають оздоблювальні роботи, враження від перебування в ньому неймовірні. У підвальному приміщенні планується відкриття музею Замкової гори з експозицією знахідок, знайдених під час розкопок. На Замковій горі буде функціонувати цілий історичний комплекс, який стане туристичною візитівкою міста.

DSCN2681 DSCN2675 DSCN2673

Узинська міська бібліотека для дорослих на відзначення 85-річного ювілею  Київської області разом із працівниками відділу молоді і спорту Білоцерківської районної державної адміністрації провели конкурс «Київщина: пам’ятки, імена, події» на кращого знавця Київщини серед користувачів бібліотеки – учнів старших класів Узинської гімназії, ЗОШ № 1, ЗОШ № 2. Пам’ятники Київщини, великі і малі міста області, видатні особистості, історія від найдавніших часів до сьогодення, сучасні досягнення – ось неповний перелік запитань, на які відповідали конкурсанти. Оцінювало конкурс жюрі – вчитель Сніжна Л.Ф, вчитель Трохименко С.І., бібліотекар ЗОШ № 1 Слепньова А.Г., завідуюча Узинською міською бібліотекою для дорослих Маслацова Г.Ю. Переможцем конкурсу став учень гімназії Панчук Володимир. Наприкінці конкурсу, як завжди, фото на пам’ять про цікаву подію в культурному житті міста і, обов’язково, – цінний подарунок переможцю. А всіх учасників конкурсу  Надія Михайлівна Криливець, начальник відділу молоді і спорту Білоцерківської районної державної адміністрації, пригостила смачним українським короваєм. На паперових квітах учні написали свої побажання щодо майбутнього розвитку Київщини. Ці квіти вони наклеїли на мапу Київської області…. і наша рідна Київщина розквітла різнокольорованими побажаннями молоді. Дуже приємно було ще раз переконатися, що наша молодь  ерудована, обізнана, допитлива, любить свій край. Цікава невимушена атмосфера, гарний настрій, позитивні враження, доброзичливість організаторів – все це приваблює користувачів бібліотеки, які з задоволенням відвідують бібліотеку і приймають участь в її соціокультурних заходах.

Узин фото 5 Узин фото 3 Узин фото 1