ДОРОГА ДО СЕБЕ

85_yearsДо Обласної краєзнавчої акції “Бібліотека: день за днем”

В рамках заходів по відзначенню 80-річчя від дня утворення Києво-Святошинського району в центральній районній бібліотеці для дорослих відбулася зустріч з місцевою поетесою Оленою Кадюк, яка презентувала свою нову збірку поезій «Окрилена мріями».

На зустрічі були присутні учні Вишнівської ЗОШ №3, читачі бібліотеки.

 Олена Кадюк відкрила перед слухачами сторінки свого життя, творчої діяльності, про мрії на майбутнє.

Олена Павлівна Кадюк народилася 23 травня 1976 року в селі Гужівка Ічнянського району Чернігівської області. “Закінчивши у 1993 році середню школу в рідному селі і паралельну музичну школу в місті Ічня по класу бандура, вступила до Ніжинського педагогічного інституту на факультет біології. Трудовий шлях почала з Крюківщинської школи, де була педагогом-організатором  дитячого колективу. Потім працювала в Києво-Святошинському центрі зайнятості головним спеціалістом. На сьогодні – працівник редакції регіональної газети. Паралельно здобула професію психолога. Час, зміна напряму діяльності, спілкування формували мій світогляд, та писати не полишила”. Друкувалась у газетах: “Прип’ять – земля древлянська”, “Позиція”, “Новий день”, у дитячому журналі “Дитячий світ”.

Перша збірка Олени Павлівни «Птах, що прагне висоти» знайшла свого читача у 2005 році. В 2010 році твори Олени Кадюк ввійшли в поетичний альманах «Вишневе сузір’я».

У творчому доробку автора є вірші про природу, кохання, маму, Україну. Деякі твори своєї мами прочитала її донька Поліна, багато своїх творів, як поетичних так і прозових читала і сама поетеса. 
Деякі твори Олени Кадюк покладені на музику. Пісні «Києво-Святошинський район», «Вишневий вальс», «Журавлі» прозвучали у виконанні ансамблю «Вишнівчанка».

Про свою нову книги поетеса сказала так: ” В книзі “Окрилена мріями” я пропоную подорож по звивистих шляхах моєї душі. На них – злети і падіння, сум і радість, страждання і любов, в них – і мед мого пізнання. Моя душа, як і твоя, мій любий читачу, співає сумних і веселих пісень. В мене вони течуть рікою слів у дивовижних поетичних рядках, в які я тобі пропоную поринути і знайти в них себе, відшукати те, чим зігріється твоє серце та наповниться бажанням жити. Біль, радість, бажання і мрії виливались на папір тисячами маленьких літер. Вони і зараз мої винахідливі подружки-помічниці».

На закінчення зустрічі учні подякували і побажали поетесі нових творчих здобутків.IMG_4456IMG_4442 IMG_4427 IMG_4459