«Гімн Різдва Миколи Леонтовича»

Колядки-и-щедривки-в-сочельник-2013У 2018 році КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва» продовжує роботу по висвітленню подій у бібліотеках Київської області.

16 січня на базі Семиполківського НВК для учнів 5-х класів відбулася музична подорож «Гімн Різдва Миколи Леонтовича», яку підготувала та провела завідуюча Семиполківською сільською бібліотекою Скоба Н.В. Діти прослухали всесвітньовідому колядку «Щедрик» українського композитора в різних її варіаціях: від церковного хорового виконання до сучасного рок стилю.

«Миколу Леонтовича називають «українським Бахом» за величезний внесок у розвиток світової музики. Знаменитий композитор усе життя намагався популяризувати українську культуру через свої музичні твори. Він збирав і обробляв козацькі пісні, створюючи високохудожні композиції. Різдвяна колядка «Щедрик» відома у всьому світі під назвою «Carol of the Bells» і має безліч інтерпретацій, – наголосила бібліотекар. – «Щедрик» – це найбільший український подарунок для світової культури, який прославив українську співочу душу на весь світ».

Шановні колеги! Запрошуємо Вас до співпраці. Надсилайте, будь ласка, цікаві новини з ваших бібліотек.

1

2