Вікенд киянина на 5 та 6 березня

У вихідні весна робитиме свою презентацію. І у неділю можна сміливо планувати прогулянки. Крім того, ці вихідні будуть вдвічі довшими ніж зазвичай за рахунок 8-го березня. Тож можна справді непогано розважитися.

Субота, 5 березня

В Українському домі влаштують Паризький променад

Якщо ви не їдете в Париж, то Париж уже приїхав у… у Київ. В Українському домі влаштують цікаву і насичену програму.  Зокрема: картинний вернісаж; магія вишуканих ароматів; тест-драйв французьких авто; сучасні тенденції в макіяж від салонів краси; побачення наосліп.

Коли: 5-6 березня з 11:00 до 20:00

Де: Український дім, вхід вільний

Котяча краса

Котів навесні забагато не буває. У суботу і неділю у Києві відбудеться чергова виставка, де будуть представлені коти і кошенята близько 30 різних порід. Кішечки змагатимуться за титул “Міс Мяу Україна”, де оберуть витончену й елегантну кішку з усіх учасниць своєрідного конкурсу краси. Також обидва дні виставки буде проводитися урочистий конкурс, на якому міжнародні експерти визначать кращих представників всіх порід.

Коли: 5-6 березня з 10:00 до 18:00

Де: Український дім

Вартість: 50 гривень, пільговики 30 гривень, діти до 7 років, Пенсіонери і члени багатодітних сімей – безкоштовно

Смачний Київ

Якою була їжа в Києві в різні часи? У чому секрет Київської Національної Кухні?  Відповіді на це питання шукатимуть на Подолі, бо де ж ще розповідати про місцеві смаколики, як не біля Житнього ринку. Лекція буде “прикладна” – вам запропонують спробувати найстаріший національний напій киян та незвичайний український десерт.

Коли: 11:00

Де: алея між Нижнім і Верхнім Валом, на перетині з Житньоторозькою

Вартість: 200 грн.
 

Київ Сікорського

Лекторій про видатних людей Києва «Found in Kyiv» запрошує послухати про видатного авіаконструктора та підприємця Ігоря Сікорського.  Для нас його ім’я пов’язане з виробництвом гелікоптерів, а в США, він крім того, що заснував світове серійне виробництво гелікоптерів, він втілив свій талант ще в одній сфері – релігійній філософії.

Коли: 19:00

Де: Cultprostir Hub, вул. Богдана Хмельницького, 7

Вартість: 50–100 грн.

Футбольний матч “Динамо” – “Дніпро”

Футбольний матч “Динамо” – “Дніпро” на “Олімпійському” 5 березня. Київська команда битиметься з командою із Дніпропетровська.

Коли: 5 березня, 17:00

ДеНСК “Олімпійський”

Вартість: 35-400 гривень

Дитинство fest

 У Киян є цікава можливість відчути себе дітьми під час незвичного заходу, який апелює до тих, хто народилися в 80-х і 90-х минулого століття. Зокрема поміж ярмарку hand-made товарів і food-court зони розмістять об’єкти і інсталяції, які нагадуватимуть дорослим про те, що було цінним для тогочасних дітей. У програмі також: Кріо Шоу Київ; Тесла Шоу Київ; Веселе малювання для найменших: Живі скульптури; Велика lego-скульптура та багато іншого.

Коли: 5 і 6 березня з 11.00 до 19.00
Де: галерея Д12, вул. Десятинна, 12, вхід вільний

 

UAmadeFest на Поштовій

На Поштовій площі починають святкувати Масляну і 8 березня в один час і в одному місці. На Поштову запрошують танцювати, купувати один одному подарунки, співати, кататися на гойдалках, насолоджуємося різними смаколиками і весело розважатися.

Коли: 6-8 березня з 12:00

Де: Поштова площа

вхід вільний
 

Неділя, 6 березня

Поділ трьох релігій

Цими вихідними всі шляхи завертатимуть на Поділ. Так у неділю  «Интересный Киев» запрошує на цікаву екскурсію. Припрошують організатори так: «На Подолі знаходиться місце християнським церквам, монастирям, іудейським синагогам, мусульманській мечеті. В православній старообрядницькій церкві більше 100 стародавніх намолених ікон, Головна синагога України вражає багатством внутрішнього оздоблення, сучасна церква Євангельських християн-баптистів плануванням повторює храм у Вифлеємі, а у старовинній церкві Миколи-Притиска захоплюють розписи Миколи Стороженка, виконані в унікальній живописній техніці».

Коли:10:30
Де: на розі вул. Верхній Вал та вул. Почайнинська

Вартість: 80 грн

 

Надихаюче кіно

На вихідних киян запрошують вже на IV програму Днів надихаючого кіно «Реальні життєві історії». У програмі  17 кіноробіт, які засновані на реальних подіях. Перед показом гостей чекає “Добра пошта”. Кожен бажаючий зможе підписати скретч-листівку “SAY.me” для своїх близьких.

Коли: 20.00 
Де: сферичний кінотеатр ATMASFERA 360, вул. Велика Васильківська 57/3 (ст. м. Олімпійська)
Вартість: 100 грн у дні показів

 

Масляна в парку Шевченка

Традиція зустрічі весни дійшла до нас через багато століть, і всіх, хто засумував за теплом і ласкавим сонечком, кличуть приєднатися до святкування Масляної в парку ім. Тараса Шевченка. Традиційні масляні гуляння, море млинців та вареників, конкурси та розваги чекають на гостей виставки-ярмарку. Відвідувачі зможуть скуштувати традиційні страви, які здавна готували на свято, ознайомляться зі старовинними звичаями та історією святкування Масляної. Також будуть представлені мед і продукти з нього, напої: різноманітні чаї та кава, солодощі і випічка.

Коли: з 11:00

Де: у парку ім. Тараса Шевченка

Вхід вільний

 

Понеділок & вівторок

Ці два вихідних посеред “буднього тижня” пропонують розваги у форматі “Святкування 8-го березня”, яке несподіваним чином переплелося з Масницею – “смачним” тижнем перед Великим постом.

Старий Добрий Джаз

Джазовий концерти з традиційним провідним Олексієм Коганом повертаються. Кращі джазмени України в супроводі оркестру та духового біг-бенду, зіграють нову програму. На сцену вийдуть: золотий вокал українського джазу – Руслан Єгоров, найвідоміший вітчизняний саксофоніст і засновник джаз-бенду Схід-Side – Дмитро “Бобін” Александров, Денис Аду та інші джазмени, в супроводі оркестру “Віртуози Києва” (Т.Яропуд, Ю .Погорецкій, А.Чоп, О.Савченко та ін), Головний диригент – Дмитро Яблонський.

Коли: 7 і 8 березня, 19:00

Де: Будинок Кіно

Вартість: від 250 гривень

 

Фіалки до свята

З 7 по 11 березня в Музеї історії міста Києва відбудеться виставка колекційних фіалок та інших кімнатних рослин. На виставці можна придбати квітучі рослини, листочки, супутні товари (добрива, горщики, грунт для фіалок). Фахівці нададуть вичерпну інформацію про методи та особливості вирощування цих “тихих” домашніх улюбленців.

Коли: 11.00-19.00
Де: Музей історії міста Києва, метро “Театральна”, вул. Богдана Хмельницького, 7

Вхід вільний

“Бабський тиждень” у Мамаєвій Слободі

Починаючи з понеділка у Мамаєвій слободі  розпочинається «Жіночий», або ж «Бабський тиждень», який більш відомий в Україні під назвою Колодій (Масниця).

“Веселі та жартівливі молодиці й дівчата-козачки «Мамаєвої Слободи» чекають Вас 7 березня 2016 року на свято «Народження Колодки»! А у вівторок на Хрестини «Колодки», в середу на її Похрестини і так будемо святкувати українську Масницю аж до кінця тижня. Відтак 12 та 13 березня, тобто в суботу та неділю неодружена молодь буде «волочити Колодку» та їсти вареники з сиром, маслом чи сметаною! Саме так святкували Масницю на наших землях ще, напевне, з доби матріархату, коли чоловіки впродовж всього «Бабського тижня» ставали «підкаблучниками», однак не переставали бути гордими чубатими воїнами-козаками!, – так натхненно і поетично запрошують киян на свято в “Мамаєвій слободі”.

Коли: понеділок з 12:00

Де: Мамаєва слобода

Вартість: 50 грн, учрі та пенсіонери – 25 грн