Відкриття Року німецької мови в Україні

2017-рік-–-рік-вивчення-німецької-мови-в-УкраїніРішення про проведення Українсько-німецького року мов було прийнято у 2016 році міністрами закордонних справ обох країн, щоб через 25 років після початку дипломатичних відносин поглибити взаємну довіру та дружбу між Німеччиною та Україною, а також ще більше розвинути співпрацю у сферах освіти та культури. Урочисте відкриття відбулося  у рамках проведення спільного Фестивалю мови та культури  9 та 10 вересня 2017 року на Контрактовій площі у місті Києві. Спільний Рік мов завершиться влітку 2018 року проведенням міжнародного Освітнього конгресу.

Київська обласна бібліотека для юнацтва взяла участь у відкритті Року німецької мови в Україні. Завідуюча відділом комплектування та каталогізування документів Яворська Н.В. відвідала заходи, які були проведені. Ніна Володимирівна, спілкуючись із викладачем німецької мови 149 спеціалізованої школи по вивченню німецької мови  Чорненькою Тетяною Іванівною,   придбала для бібліотеки німецькі видання  «Start. Studieren in Deutschlend»,  «Wissensort Deutschlend», «Deutsche Auslandsschularbeit», які знайомлять молодь  з досягненнями науки, техніки, медицини.

Протягом всього року німецька мова та література стануть платформами для передачі сучасної культури, освітніх стандартів та європейських цінностей.

P1020304

P1020301

P1020307