Всеукраїнський тиждень права у КОБЮ (грудень 2019)

Untitled-1Відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008 року №1149/2008 “Про Всеукраїнський тиждень права” Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, який включає 10 грудня – День прав людини, а також згідно Розпорядження КМУ від 24 липня 2019 року № 568-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2019 році Всеукраїнського тижня права» Всеукраїнський тиждень права запланований на 10-14 грудня 2019 року.   Він відзначається в знак проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.  Головна мета проведення заходів – формування правової культури громадян та насадження ідеї необхідності поважати закон та права.

З 10 по 13 грудня 2019 року у КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва» відбувся Тиждень права «Знання законів – знання права». У рамках цього заходу та Обласного семінару-практикуму за участю працівників районних та міських ЦБС, що обслуговують юнацтво та бібліотек ОТГ «Бібліотеки і час: нові реалії» у нашій бібліотеці  відбулася консультація «Переваги профспілкового трудового кодексу для працівників» (порівняння з діючим КЗпП) за участю голови Київської обласної організації Профспілки працівників культури України  Яковенко Тетяни Іванівни. Презентацію нового  проекту Трудового кодексу провели Орловська Ірина Григорівна, завідувачка відділу правової експертизи апарату Федерації профспілок України та Зайцева Оксана Олександрівна, правовий інспектор праці апарату ФПУ.

Під час обласного заходу завідувачка науково-методичного відділу КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва» – Н. О. Кліменко презентувала методичні матеріали «Правова робота з молоддю». Матеріали були створені у 2019 році за результатами правовиховної роботи з юнацтвом та молоддю районних та міських ЦБС та бібліотек ОТГ Київської області за Всеукраїнським правопросвітницьким проектом «Я маю право!» та містять інформацію про сам Проект, власні сценарії правопросвітницьких заходів, опитувань, бібліографічні списки із вказанням авторства та методичні матеріали, тощо. Обсяг видання: 8,75 авторських аркушів.

Під час семінару методичні матеріали «Правова робота з молоддю». були роздані учасникам заходу на флеш-носіях. Також вони розміщені на сайті бібліотеки для вільного скачування.

Pravo1-2_750