Вибір професії – важливий крок у житті

143496634120  березня  працівники Баришівської районної бібліотеки для дорослих провели інформаційну годину «Вибір професії – важливий крок у житті» для учнів  9-Б  класу Баришівської ЗОШ 1-3 ступенів ім. М.Зерова (кл.керівник О.В.Гайдук). Вона була присвячена професії  бібліотекаря. Провели інформаційну годину завідуюча методично-бібліографічним відділом Баришівської ЦБС Н.І.Лавріненко та провідний бібліотекар районної бібліотеки для дорослих Р.В. Марченко, які працюють на бібліотечній ниві більше 30 років.

Р.В.Марченко  розповіла  історію виникнення професії,  про  видатних  бібліотекарів, про вимоги до сучасного бібліотекаря.  Адже, зараз бібліотечний працівник – це один з тих людей, які повинні вміти все: бути фахівцем з інформаційних технологій, культурологом,  літератором, дизайнером, деколи психотерапевтом, бути „жвавим” бібліотекарем, адже тиша в бібліотеці сьогодні явище необов’язкове.

Ця професія вимагає ерудованого, креативного, комунікабельного, розумного, інтелектуального, творчого, справжнього фахівця своєї справи.

Н.І.Лавріненко розповіла про учбові заклади в м. Києві, де можна здобути професію бібліотекаря.  Серед них Київський коледж культури і мистецтв, який Наталія Іванівна закінчила у 1985 році. На базі 9-10 класів за спеціальністю «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» можна отримати кваліфікацію молодшого спеціаліста «фахівець бібліотечної справи»  та продовжити навчання на кафедрі інформаційної, бібліотечної та архівної справи  факультету культурології  Київського національного університету культури і мистецтв.

Випускники кафедри за спеціалізацією «Менеджмент бібліотечно-інформаційної діяльності» можуть працювати бібліотекарями, бібліографами, редакторами та на інших посадах бібліотечно-інформаційних установ різних систем і відомств, у книготорговельній сфері, музеях, редакціях, комерційних інформаційно-аналітичних центрах, менеджерами-маркетологами, брокерами інформаційних служб та агенцій, у навчальних закладах, які потребують інформаційно-бібліографічних знань.

Присутні познайомилися з виставкою-рекомендацією «Моя професія – бібліотекар».

P1140192P1140193