Роль бібліотеки у наближенні книги до читача, формування культури читання

P11308679 лютого в читальному залі районної бібліотеки для дорослих відбувся семінар-практикум для бібліотечних працівників Баришівської ЦБС

«Роль бібліотеки у наближенні книги до читача, формування культури читання».

Відкрила семінар директор Баришівської ЦБС Г.В.Пацаловська, яка зупинилася на ролі бібліотеки в сучасному світі, адже бібліотеки завжди працюють на розвиток грамотності і освіченості. Завдання полягає в тому, щоб одночасно продовжувати збір, накопичення традиційних бібліотечних ресурсів і задовольняти інформаційні потреби традиційних читачів і максимально освоювати новітні інформаційні ресурси та відповідати на запити «цифрового» покоління.

Консультацію «Сучасна бібліотека. Робота зі ЗМІ» надала завідуюча методично-бібліографічним відділом Н.І. Лавріненко. Вона розповіла про участь в тренінгу на базі Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого «Робота PR-клубів бібліотек в умовах децентралізації».

Бібліотечні працівники отримали домашнє завдання написати статтю в газету «Читаюча династія».

Флешмоб «Я читаю українське слово», приурочений Міжнародному дню рідної мови, розпочали працівники Баришівської центральної районної бібліотеки для дорослих  і передали естафету сільським бібліотечним закладам.

Про роботу з книжковими фондами по очищенню від застарілої та зношеної літератури, рекласифікацію  фонду згідно УДК розповіли завідуюча  відділом комплектування Н.Б.Дунайчик та провідний бібліотекар відділу Н.В.Шалуненко.

Завідуюча Баришівською районною бібліотекою для дітей О.І.Биба та завідуюча бібліотекою-філіалом №32 с. Семенівка Баришівської ЦБС С.О.Гресько одержали флайтери від Фонду М. Томенка для читачів, які брали участь у Всеукраїнському конкурсі (малюнок) «Рідна країна – безпечна країна».

P1130870

P1130878

P1130868