Бібліотека – центр підтримки внутрішньо переміщених осіб

загруженоМіська центральна бібліотека Борисполя продовжує працювати в рамках всеукраїнського проекту «Бібліотеки як центр підтримки громад в умовах воєнної загрози: організація надання послуг внутрішньо переміщеним особам (ВПО)».

4 вересня 2017 в бібліотеці  стартувало Бюро комп’ютерних технологій   «Все буде добре». До бібліотеки на безкоштовне комп’ютерне навчання були запрошені  внутрішньо переміщені особи зі Сходу та Криму від ГО «Новий Схід». Відвідувачі  використають отримані комп’ютерні знання при влаштуванні на роботу.  Навчала групу  методист МЦБС Олена Костюкова.

Слухачі комп’ютерного Бюро  почали курс підвищення кваліфікації з роботи на ПК. Заняття з швидкісного набору  методист проводила за власною авторською методикою, схваленою Міністерством освіти та науки України в 2010 році.

23 жовтня 2017 заняття в центральній бібліотеці слухачів Бюро комп’ютерних технологій відвідали представники ООН у справах біженців та ГО «КРИМ SOS», які запевнились в якісному навчанні наших співвітчизників зі Сходу України за допомогою працівників центральної бібліотеки. Гості ознайомились зі спектром послуг, які надає центральна бібліотека ВПО. Працівники бібліотеки звернулись за інформаційною підтримкою роботи з даною категорією користувачів і в результаті отримали друковану продукцію з дотримання прав людини.

Крім послуг з комп’ютерного навчання працівники МЦБС надають вільний доступ ВПО (дорослим і дітям) до інтернету, бібліотечного обслуговування. Працівники МЦБС запрошують прибувших зі Сходу на бібліотечні заходи. Представники ГО «Новий Схід» беруть участь в роботі клубів за інтересами в бібліотеці. Крім того, центральна бібліотека гостинно приймає учасників семінарів та тренінгів за міжнародними проектами для ВПО. 

ВПО міжнародна організація1

ВПО міжнародна організація

IMG_20171023_104005 (1)

IMG_20171023_104624 (1)

IMG_20171023_120629

ВПО міжнародна організація 2

Бюро

семінар ВПО

Кримська діаспора